Namnet TYR kommer från den omtalade och mytomspunna nordiska guden TYR, som var en krigare och gud för bland annat alla idrottsmän. TYR är ett varumärke och gestaltar den konkurrensandan som finns inom olika sporter och är dessutom en symbol för mod och seger. TYR har funnits sedan 1985 och har sedan dess jobbat på ett pensionerat sätt med att omdefiniera generationen som kommer, deras träningskläder. Det vill säga att de gör om modeller på träningskläder, fritids-badkläder och accessoarer som tillhör kategorin, då att de passar bättre in till den sporten man utövar. Samtidigt som de utvecklar nästa generations kläder inom sport fortsätter TYR att vara ledande inom innovation samt stil. Deras slogan är ”always in front”.

Av atleter, för atleter

Direktören på TYR heter Steve Furniss och har varit en atlet själv, vilket TYR Tycker är viktigt att de som jobbar på företaget har egna erfarenheter och vet vad dem snackar om. Steve Furniss har deltagit i två stycken Olympiska Spel. Ett var år 1972 då han tog brons och OS:et efter var han även med men då var kapten för det amerikanska landslaget. Sporten han utöver är simning och det är mest vad TYR inriktar sig på. Steve har en bror som heter Bruce som vann guld på OS 1976 på 200 meter medley. Båda två, det vill säga Steve och Bruce, fick bära en olympiska facklan år 1984, 1996 och 2004. Att tända den olympiska elden med den olympiska facklan är en tradition som har funnits sedan OS uppkom.

TYR:s partners och vilka de sponsrar

TYR är en stolt sponsor till Svenska Triathlon-förbundet, Danska simförbundet samt det Norska simförbundet. TYR har även samarbete med ett flertal stora klubbar där de sponsrar klubbarna med simkläder, det vill säga baddräkter men även kläder till triathlon. Klubbarna får då kläderna till ett rabatterat pris. Det som är speciellt med en triathlon-dräkt är att den ska fungera i både simning, löpning och cykling eftersom man inte har tid att byta kläder där emellan. De ser oftast ut som baddräkter fast de inte slutar vid midjan utan att benen fortsätter ner som tighta shorts. Det är för att man ska få mindre motstånd i vattnet, inga skavsår när man cyklar vilket är enkelt att få samt att inte få skavsår på låren när man springer eftersom det kan skava när man har blöt hud. TYR är dessutom stolta sponsorer till Amerikanska sim-, triathlon-, och vattenpolo-landslaget. De sponsrar även IRONMAN, Franska- och Schweiziska simförbundet.

TYR:s produkter

Företagets produkter bär hög kvalité och har snygga mönster på sig. Det går att specialbeställa dräkter och TYR tillverkar även dräkter till landslagen och andra klubblag vilket innebär att man kan beställa en klubblags-dräkt därifrån. TYR är måna om att distribuera den bästa och mest behövliga utrustningen till de simmare och triathleter som behöver det då det är ganska stor skillnad på att ha en vanlig baddräkt och en dräkt som är anpassad för det man ska göra.

Direktlänk till butiken http://tyrsverige.se/